SPORTSKI VIKEND U CAZINU: Pobjeda nogometaša, porazi rukometnih klubova

Fudbalski klub krajina Cazin ovog vikenda ostvario je domaću pobjedu protiv NK Busovača, dok su rukometaši imali teškog protivnika također u Cazinu te su poraženi od RK Krivaja iz Zavidovića. Ženska rukometna ekipa gostovala je u Mostaru kod direktnog konkurenta za plasman u Premijer ligu, ŽRK Zrinjski Mostar, te su pretrpjele poraz.

Fudbalski klub krajina Cazin u okviru 18. kola Druge lige F BiH grupa zapad na domaćem terenu gostili ekipu NK Busovača te slavili pobjedu od 2:1. Vodstvo Krajini donio je Amir Hušić u 28. minutu susreta, što je bio i rezultat prvom poluvremena. Ipak, gosti u nastavku postižu izjednačujući pogodak preko Krišto Nikole, da bi ponovo Amir Hušić postigao gol u 62. minutu za 2:1, što je bio i konačan rezultat utakmice. Ovo je za Krajinu vrlo važna pobjeda nakon remija u protekom kolu kod ekipe Rudara, što je pomak prema sredini tabele nakon lošeg jesenjeg dijela prvenstva.

Rukometaši i rukometašice nisu uspjeli ostvariti pozitivan rezultat. Muška ekipa je za protivnika imala daleko jaču ekipu Krivaje koja je bez puno problema stigla do pobjede u  Cazinu s rezultatom 19:40 (11:20). Lider tabele, Omladinski ženski rukometni klub Krajina Cazin igrao je derbi utakmicu u Mostaru protiv drugoplasirane ekipe Zrinjskog, gdje je domaćin stigao do pobjede od 38:27.