Srbi su razočarali, baš su igrali poražavajuće! A suci bi trebali maknuti mobitele iz svlačionice

o
Toga u Hrvatskoj ima jako puno. Dođe i u poluvremenu vidi svoje pogreške i onda se dogodi da podsvjesno kompenzira. Pa suđenje je na utakmici Portugala i Gane bilo još lošije nego u srijedu!

Poražavajuće je kako su Srbi igrali, s obzirom na to kako su izgledali u kvalifikacijama, ali i na najave, njihove najave, da su došli biti svjetski prvaci.

Tako je Nenad Bjelica na HTV-u komentirao poraz naših susjeda na otvaranju SP-a od Brazila.

Pogledajte VIDEO.

Brazilci su imali čak 22 udarca na gol i osam u okvir, za pobjedu 2-0, a srpski su se tabloidi nakon takve kanonade (Španjolska je protiv Kostarike imala 17 udaraca) hvalili kako su Piksijevi izabranici istukli Neymara!?

- Branili su se solidno u prvom dijelu, ali ni jednu kontru nisu mogli složiti, nisu imali kvalitetu istrčati je.

Osvrnuo se na golmana Vanju Milinkovića Savića:

- Sjećam ga se iz Poljske, u stanju je obraniti nemoguće, a i zeznuti, kao što je u četvrtak sasvim nepotrebnim riskantnim dodavanjem uvalio svog suigrača i zakuhao veliku šansu Brazilaca, a onda obranio taj zicer.

Jedina opasnost pred brazilskim golom bio je jedan korner.

- Prekid je inače oružje inferiornijih ekipa, ali Srbija ima kvalittu da zaprijeti Brazilu, a nije ga ugrozila 100 minuta, nije imala šansu. Baš razočaravajuće. Pa kolike su i lošije momčadi barem koji put ugrozile Brazilce, Srbi ni jednom - zaključio je analizu te utakmice.

A na kraju opet omiljena tema: suđenje. Komentirajući kako je VAR procijenio da jedno igranje rukom nije za penal, usporedili su ga s Perišićevim igranjem rukom za jedanaesterac za Francuze u finalu 2018.

- Ali otad su se promijenile smjernice 68 puta! - našalio se Bjelica pa sasvim otvoreno rekao da je sudac utakmice Portugal - Gana išao kompenzirati svoja dva propusta iz prvog dijela na štetu Portugala i zato je dosudio nepostojeći penal u drugom dijelu.

- Poništio je gol Ronaldu iako prekršaja nije bilo, pa nije dosudio penal na Felixu. Klasična kompenzacija. Ali kako se VAR nije uključio za taj očigledan prekršaj na Joau Felixu? To mi nije jasno. Puno im nešto promiče detalja... Pa ovo je bilo još lošije suđenje nego u srijedu, ovaj je sudac napravio tri velike pogreške - okrenuo se Mariju Strahonji pa zaključio:

- Vjerojatno je u poluvremenu vidio svoje propuste i to podsvjesno uđe u glavu. Toga u Hrvatskoj ima jako puno i trebali bi suci maknuti mobitele iz svlačionice. Ovako vidiš svoj propust i onda se vraćaš suditi drugo poluvrijeme.