Srbija deklasirala Litvaniju, Kosovo pobijedilo Bugarsku, Španija sigurna protiv Švedske

Kvalifikacije za Evropsko nogometno prvenstvo 2020. godine nastavljene su večeras utakmicama 4. kola.

U grupi A Kosovo je slavila protiv Bugarske u samom finišu susreta 3:2, dok je Češka Republika upisala trijumf protiv Crne Gore rezultatom 3:0. 

Srbija je okivru grupe B u Beogradu na stadionu "Rajko Mitić" bez prisustva gledalaca deklasirala Litvaniju 4:1. Golove za Srbiju postigli su Mitrović u 20. i 34., Jović u 35. i Ljaljić u 92. minuti, dok je strijelac za goste bio Novikovas u 71. minuti meča. U istoj grupi Ukrajina je bila bolja od Luksemburga 1:0, prenosi Avaz.

U grupi D sva tri boda osvojile su Danska i Irska. Danci su pobijedili Gruziju 5:1, dok su Irci savladali Gibraltar 2:0.

Zanimljivo je bilo i u grupi F. Rumunija je u gostima nadigrala Maltu 4:0. Gostujuću pobjedu upisala je i Norveška kod Farskih Ostrva 2:0,  dok je Španija golovima Serhija Ramosa (Sergio), Alvara Morate i Mikela Ojarsabalja (Mikel Oyarzabal) pobijedila Švedsku 3:0.

Slovenija je u gostima deklasirala Litvaniju 5:0 u okviru grupe G. U istoj grupi Poljska je upisala trijumf protiv Izraela 4:0, dok je Austrija u gostima savladala Sjevernu Makedoniju 4:1.