Švedski selektor poslao jasnu poruku Ibrahimoviću: Ma kakva Rusija!

“Idem na Svjetsko prvenstvo, jer Svjetsko prvenstvo bez mene ne bi bilo Svjetsko prvenstvo”… “Ako mi se bude igralo ići ću na Svjetsko prvenstvo”… poručivao je ovih dana Zlatan Ibrahimović, švedski nogometaš koji je prije dvije godine objavio povlačenje iz reprezentacije.

Nogometaš Los Angeles Galaxyja sve češće u posljednje vrijeme spominje nastup u Rusiji, a dio švedskih reprezentativaca nije oduševljen tom idejom. Da li se Zlatan samo dobro zabavlja ili je stvarno počeo razmišljati o povratku u dres Švedske, ne znamo, ali jasno je da Rusiju, barem kao igrač neće vidjeti.

“Uspjeli smo se plasirati na SP i bez njega, pa mislim da možemo i dobro igrati u Rusiji bez njega. Igramo kao ekipa… Sa Zlatanom, kao igračem koji je individualac, igra se vrti oko njega. No bez njega igramo više kao ekipa”, izjavio je golman Karl-Johan Johnsson.

A švedski selektor Janne Andersson jasno je poručio da što se njega tiče Zlatan nije u konkurenciji za nastup na Svjetskom prvenstvu.

“Ibrahimović ide u Rusiju? Ne, apsolutno ne. Već je rekao da više ne misli igrati za nas, to smo riješili. Niti drugi igrači koji su se ranije oprostili nisu u kombinacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo”, rekao je švedski selektor i dodao:

“Nikako ne razumijem ove spekulacije i o čemu zapravo Zlatan govori. Sve je bilo riješeno njegovim penzionisanjem.”

Zlatan je za Švedsku odigrao 116 utakmica i postigao 62 pogotka.