Švicarska bolja od Srbije: Sarajlija nadmudrio Zeničanina (VIDEO)

Srbija i Švicarska su večeras u "ljepotici dana" odigrali zanimljivu utakmicu.

Gledali smo napetih i uzbudljivih 90 minuta jedne od najboljih utakmica na Mundijalu. Sijevalo je na obje strane, bez kalkulacija se igralo na tri boda. a pobjedu je odnijela Švicarska sa 2:1.

Prva u vodstvo došla je Srbija. Igrala se peta minuta kada je Aleksandar Mitrović pogodio za 1:0. Sjajni napadač engleskog Newcastlea se odlično snašao i postigao prelijep gol.

U prvom dijelu su Švicarski preko Dzemailija dva puta zaprijetili za 1:1, ali bivši igrač Napolija (sada Bologne) nije uspio zatresti mrežu srbijanske reprezentacije. Oba puta, u 10. i 30. minuti, nije imao sreće. 

U drugom dijelu, Švicarci su krenuli po izjednačenje. To je rezultiralo golom Xhake u 52. minuti. Igrač Arsenala je vrhunski gađao i pogodio za 1:1. Xhaka je gol proslavio  prekrštenih ruku kao simbol sa zastave Albanije, što se nije dopalo navijačima Srbije, ali većih incidenata nije bilo. 

Do kraja, Švicarska je imala više prilika za gol i to je rezultiralo golom Shaqiri u 89. minuti

Na kraju kažimo da je ovo bio duel i dva stručnjaka iz Bosne i Hercegovine. Na jednoj strani bio je Zeničanin Mladen Krstajić, a na drugoj Sarajlija Vladimir Petković.