Takmičari KK Cazin u Prijedoru osvojili nove medalje (FOTO)

U subotu 28.09.2019. godine, u Prijedoru je održan karate turnir, "SHODAN KUP 2019". Na turniru je učestvovalo 547 sportista iz 43 kluba iz 4 države na ćemu čestitamo organizatoru na čelu sa gospodinom Rajkom Vučičevićem...

Kao i svake godine, učestvovao je i KK CAZIN sa 20 takmičara. Osvojili su 18 medalja i to:

1 Zlatna medalja
6 Srebrnih medalja i
11 Bronzanih medalja

Suljic Sandra 1.mjesto borbe pojedinačno
Čausević Amila 2. mjesto kate pojedinačno
Rizvić Lejla 2.mjesto borbe pojedinačno
Sedić Adnan 2.mjesto borbe pojedinačno
Hairlahović Abdurahman 2.mjesto borbe pojedinačno
Burzić Sumeja 3.mjesto kate pojedinačno
Nuhanović Elma 3.mjesto kate pojedinačno
Mujakić Benjamin 3.mjesto kate pojedinačno
Sedic Edin 3.mjesto kate pojedinačno
Mujakić Muhamed 3.mjesto kate pojedinačno
Rizvić Amar 3.mjesto borbe pojedinačno
Ždralić Aldin 3.mjesto borbe pojedinačno

Ekipno su osvojili 2 srebrne i 4 bronzane medalje.


Najmlađi takmičari koji su učestvovali na ovom KUP-u su: Veladzić Farah, Veladžić Lejla, Sedić Edin, Mujakić Benjamin, Mujakić Muhamed koji su također osvojili medalje za KK Cazin, i grad Cazin.


Kotizaciju od 25 km po takmičaru i ekipne nastupe po 50 km su kao i do sada finansirali roditelji, kojima se zahvaljujemo, na podršci trenera, kluba i prvenstveno svoje djece. 


Treneri Sedić Damir, Mehagić Alija, Dervić Salih i Tahirović Badema su zadovoljni postignutim rezultatima, iako su sa 6 srebrnih mogli najmanje uzeti jos 3 zlatne po mišljenju trenera Sedić Damira. Toromanović Amila je vodila čitavo vrijeme meča, ali je u zadnje 3 sekunde protivnica uzela 2 poena i pobijedila. Amili želimo više sportske sreće na sljedećem takmičenju. Ove medalje su dokaz da se u KK Cazin trenira i radi.


Zahvaljujemo se direktoru Medrese Džemaludin Čaušević na terminima za treniranje, te svim portalima koji nas prate i redovno izvještavaju o uspjesima.