Teletović i Džeko emotivnim porukama čestitali bh. košarkašicama: Vi imate veliko srce

.
Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović i kapiten nogometne reprezentacije Edin Džeko čestitali su ženskoj košarkaškoj selekciji na senzacionalnoj pobjedi protiv Belgije rezultatom 70:55 u prvom meču Eurobasketa.

Naša reprezentacija na otvaranju Eurobasketa, a na kojem igramo prvi put nakon 22 godine, slavila je protiv treće evropske ekipe na FIBA-inoj rang listi i jednog od glavnih favorita za osvajanje medalje.

Odmah nakon meča na svojim službenim profilima čestitku su uputili Mirza Teletović i Edin Džeko koji su jasno poručili koliko im znači ovakav uspjeh bh. sporta.

 

"Radujem se svakoj pobjedi naši reprezentativnih selekcija, u bilo kojem sportu, ali tesko je riječima opisati kakav sam ponos osjećao gledajući vas kako igrate i kako se radujete! Čestitam vam od srca na pobjedi nad Belgijankama! Veliko srce imate. Bravo!", poručio je Džeko.

 

Djevojke, vi ste ponos naše zemlje! Ostavile ste srce na terenu za Bosnu i Hercegovinu. Hvala vam za svaki koš i svaku uhvaćenu loptu. Ponosan sam na vas, a ovo je tek početak! Bravo zmajice- Velike čestitke i stručnom štabu. Vjerujemo u vas", napisao je Teletović.

 

U međuvremenu se oglasio i golman reprezentacije BiH Benjamin Burić koji je također čestitao našim igračicama na pobjedi.

 

"Bravo djevojke! Bravo selektore, bravo Razo, bravo Mirza, veliko bravo za Košarkaški savez BiH! Najveće bravo ide za naše sjajne djevojke. Svaka čast!", poručio je Burić.

 

Naše košarkašice svoj meč drugog kola igraju već sutra u 12 sati protiv selekcije Turske, dok će Belgija igrati protiv Slovenije