Totti na tužan način otišao iz Rome: Žestoko kritikovao čelnike kluba

Legenda Rome Francesco Totti povukao se s funkcije tehničkog direktora nakon što su čelnici kluba, James Pallotta i njegovi saradnici iz Amerike, pokazali ogromno nepoštovanje prema njemu.

Totti, iako na papiru ima bitnu funkciju u klubu, uopšte nije dobio poziv na sastanak u Londonu gdje se pričalo o budućnosti Rome, a to je ujedno i kap koja je prelila čašu.

“Povlačim se s moje pozicije u Romi, mislim da je pravo vrijeme za ovakvu odluku. Nisam bio u mogućnosti da učestvujem u radu kluba na pravi način, a Roma kao klub treba biti ispred svih. Predsjednici, treneri i igrači prolaze, ali simbol, što Roma jeste, nikada. Ja nisam kriv ovu odluku. Sada ću krenuti nekim drugim putem, hvala ljudima koji su mi pružili šansu da igram i radim u Romu, a u drugo vrijeme ću biti spreman za povratak u Romu”, rekao je Totti.

Totti je rekao da nije jedan od onih ljudi koji će tek tako slušati naredbe drugih, posebno kada se to kosi s njegovim uvjerenjima.

“Svi znamo da su čelnici kluba željeli da se povučem, imao sam ugovor od šest godina, ali sam vremenom shvatio da žele da se povučem. Obećane su mnoge stvari koje nisu ispunjene, ja imam karakter i nisam tu da radim ono što mi drugi govore”, istakao je Totti.

Za kraj, Totti je rekao da su Amerikanci željeli otjerati sve Rimljane iz kluba.

“Govorio sam da ljudima treba reći istinu, a oni su mi rekli da sam nesposoban. Tokom posljednjih osam godina, otkako su Amerikanci ušli, pokušali su nas Rimljane na svaki mogući način gurnuti u stranu. Kako su godine prolazile, pokušavali su sve što su mogli … To je ono što su htjeli i na kraju su uspjeli”, rekao je Totti.

Totti je za kraj rekao da iz poštovanja prema Romi ne bi radio za Juventus ili Napoli.