Tuzla City golom Badjija pobijedio Mladost i skočio na peto mjesto Premijer lige

sfd
Nogometaši Tuzla Cityja pobijedili su na Tušnju u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Mladosti rezultatom 1:0 pa su tako potvrdili dobru formu osvojivši osmi bod u posljednje četiri utakmice.

 

Tuzlaci su od početka meča imali blagu terensku inicijativu koju su krunisali već u 18. minuti. Ubiparip je došao do lopte nakon gužve u šesnaestercu, potom nesebično dodao Badjiju koji lagano pogađa za vodstvo domaćeg tima.

Igralo se dosta otvoren s obje strane, a pred kraj prvog poluvremena se sudija Marić razmahao kartonima. Tako su "požutili" Bukvić i Nukić, dok je jedan od trenera gostujućeg tima dobio crveni karton zbog konstantnih prigovora. Prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 1:0.

I u nastavku meča dobra predstava na Tušnju. Igralo se otvoreno pa i ne iznenađuju brojne prilike s obje strane. Posebno su briljirali golmani Fejzić i Bukvić s nekoliko dobrih intervencija. Mladost nije uspjela do kraja meča doći do pogotka koji bi joj donio jedan bod pa su doživjeli minimalan poraz na Tušnju.

Tuzla City je današnjom pobjedom prestigao Velež i Široki Brijeg te se smjestio na petu poziciju Premijer lige BiH, dok je Mladost ostala na devetom mjestu.

Rezultat i strijelac:

Tuzla City – Mladost 1:0 (Badji 18')