U Barci bijesni na UEFA-u, Valverde morao otkazati trening

Barcelona ima čak 11 bodova više u odnosu na drugoplasirani Atletico Madrid, a u slučaju današnje pobjede Katalonci će napraviti još jedan korak ka osvajanju titule prvaka Španije.

Derbi protiv Seville igra se večeras od 20:45 sati, a zanimljivo je da igrači Barce nisu odradili trening pred ovaj meč.

Naime, Ernesto Valverde jučer je zakazao trening u 18 sati pred utakmicu protiv Seville, no na kraju je bio primoran da isti odgodi. Trenin Barcelone posjetila je UEFA-ina doping kontrola koji je tražila da testira čak 11 igrača katalonskog kluba.

Čelne ljude Barce iznenadila je ova posjeta s obzirom da iz UEFA-e nisu najavili dolazak antidoping ekipe. Nakon što su objavili spisak igrača od koje žele uzorke za testiranje Valverde je jednostavno bio primoran da otkaže trening. Iz Barcelone su poručili da znaju da su testiranja obavezna, ali su šokirani što niko nije najavio da će biti baš pred sami meč sa Sevillom.

Igrači koji su morali ići na doping test su: Marc-Andre ter Stegen, Ivan Rakitić, Ousmane Dembele, Samuel Umtiti, Sergi Roberto, Gerard Pique, Andres Iniesta, Luis Suarez, Jordi Alba, Sergio Busquets i Lionel Messi.