Ubio se fudbalski sudija

.
Delegat Fudbalskog saveza Srbije pucao je iz pištolja u glavu dok je bio u automobilu.

Nekadašnji fudbalski sudija Slavko Mišić (65) izvršio je samoubistvo u Zemunu. Naime, delegat Fudbalskog saveza Srbije pucao je iz pištolja u glavu dok je bio u automobilu.

 

Instruktor suđenja

Mišić je bio poznat i cijenjen u fudbalskim krugovima... Bio je dugogodišnji pomoćnik na mnogim utakmicama, pa i na vječitom derbiju. 

- Kao dugogodišnji član Organizacije beogradskih fudbalskih sudija imao je veliko iskustvo koje je nesebično prenosio na mlađe naraštaje. U ulozi instruktora suđenja dao je doprinos razvoju novih generacija kojima se danas ponosi naša sudijska organizacija, a svojim znanjem i višedecenijskim iskustvom stekao je veliki autoritet i poštovanje - piše na web siteu Fudbalskog saveza Beograda.

Sudija je postao 1982. da bi pet godina kasnije stekao zvanje republičkog arbitra. U karijeri je kasnije dugi niz godina bio sudija najkvalitetnije lige, a istakao se u ulozi pomoćnika, pa je često dobiva povjerenje da bude dio sudijskog tima u najznačajnijim utakmicama... Po završetku suđenja bio je instruktor prve kategorije.

 

Ostvarivao veliko povjerenje i poštovanje

- Slavko Mišić je u beogradskom amaterskom fudbalu bio i zauvijek će ostati nesumnjiva asocijacija za fudbalski sport, a takav status je stekao neskrivenom dobrotom koja ga je krasila već na prvi pogled. Bit će zapamćen i kao smiren čovjek uvijek vedrog raspoloženja, a sa tom vrlinom je i kao delegat na utakmicama u ligama Fudbalskog saveza Beograda ostvarivao veliko povjerenje i poštovanje svih klubova iz glavnog grada i njegove okoline, piše na siteu FSB.

Datum i mjesto sahrane Slavka Mišića bit će naknadno objavljeni