Umro bivši košarkaš i trener Nedim Avdić Leto

Poslije duge i teške bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla sinoć je u 38. godini umro Nedim Avdić Leto, bivši košarkaš Sloboda Dite i magistar sporta.

Avdić je umro od posljedica teškog oboljenja limfnih žlijezda, od čega se liječio u Turskoj i u BiH, ali, uprkos velikoj i hrabroj podršci supruge dr. Leile Avdić, sinova Emira i Mirze, majke Hibe, brata Harisa i oca Ekrema Avdića, inače poznatog tuzlanskog novinara i publiciste, Nedim je izgubio posljednju životnu bitku.

Avdić je rođen 1982. godine u Tuzli, gdje se školovao i stekao diplomu profesora tjelesnog odgoja. Magistrirao je na Univerzitetu u Sarajevu.

Košarkom se bavio od rane mladosti. Igrao je u Sloboda Diti, bio je juniorski reprezentativac BiH. Nakon završetka igračke karijere posvetio se trenerskom poslu u Školi košarke Sloboda Dite.

Iznenadna smrt, koja je šokirala brojne članove porodice, nekadašnje saigrače, prijatelje i poslovne saradnike, zatekla ga je na mjestu direktora kompanije "Avdić Group".

Supruzi, sinovima, majci, ocu, bratu i cijeloj rodbini te prijateljima stižu izrazi najdubljeg saučešća i velike tuge iz cijele BiH i inozemstva.

Posljednji ispraćaj Nedima Avdića Lete obavit će se u četvrtak, 12. decembra, ispred Komemorativnog centra u Tuzli, od 10:30 do 11:15 sati, saznaje Fena.

Dženaza-namaz klanjat će se u Kethoda – Brdskoj džamiji u Tuzli, dok će ukop biti obavljen na mezarju Musafirac, također u Tuzli.