UVJERLJIVI CAZINJANI: Pobjedom protiv Živinica KK “Cazin” izborio doizgravanja za A1 ligu fBiH

UVJERLJIVI CAZINJANI: Pobjedom protiv Živinica KK “Cazin” izborio doizgravanja za A1 ligu fBiH

Velikom pobjedom u gostima 72-66 nad domaćom ekipom Živinica, košarkaški su jedno kolo prije kraja osigurali učešće u playoffu za ulazak u kvalitetnu A1 ligu FBIH. Igrajući protiv direktnog konkurenta za playoff Cazinjani su slabije odigrali prvo poluvrijeme ali su zato u drugom pokazali zašto su glavni konkurenti za ulazak u A1 ligu.
„Neodgovorno smo ušli u meč jer smo prethodno kolo gledajući ekipu Živinica u Bihaću zaključili da smo bolja ekipa i mislili lako ćemo, međutim nismo znali da Živinice imaju takvu košarkašku publiku njih oko 800 od prve do zadnje minute bodrili su svoje momke i bili im šesti igrač. Ipak, u drugom poluvremenu igrali smo čvrstu i odgovornu odbranu tako da su nam uspjeli dati samo 22 koša,a zabili smo skoro duplo više što je bilo dovoljno za ovu važnu pobjedu, čestitam svojim suigračima,a i živiničkoj publici i igračima kapa dole za fer igru i nadasve korektno navijanje“ – izjavio je kapiten Emir Kapić.

KK ŽIVINICE 66:72 KK CAZIN
(22:17,22:16,10:18,12:21)

Sudije:Nožinović S.,Avdagić J.,Beganović J. (svi Tuzla)
Komesar:Čudić (Tuzla)
Gledalaca:oko 800

KK ŽIVINICE : Armstrong 20,Ahmić,Brčaninović E.,Hodžić 7,Kolčaković M.,Kolčaković A. 20,Pilavdžić 4,Selimović,Musić 5,Mustafić,Brčaninović Š.,Đulović (cap.) 8
Trener:Herić Admir

Cazin.NET

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.