Grupa F: VAR tehnologija ponovo presudila pobjednika, Švedskoj tri boda

Utakmicom Švedska – Južna Koreja (1:0) nastavljeno je Svjetsko nogometno prvenstvo i u Grupi F, nakon jučeršanje iznenađujuće pobjede Meksika nad Njemačkom (1:0).

Utakmicom Švedska – Južna Koreja (1:0) nastavljeno je Svjetsko nogometno prvenstvo i u Grupi F, nakon jučeršanje iznenađujuće pobjede Meksika nad Njemačkom (1:0).

VAR tehnologija, koja se na ovom mundijalu koristi, ponovo je bila presudna i pomogla je sudijama. Sve se to dogodilo u 62. minuti kada je sudija odlučio provjeriti penal za Švedsku.

Nakon pregledavanja snimke, pokazao je na bijelu tačku, a Andreas Granqvist pogodio sa bijele tačke tri minute kasnije.

Utakmica u Nizhny Novgorodu je bila dinamična. Nešto bolji nogomet smo gledali u drugom dijelu, kada su obje selekcije krenule po tri boda.

U prvom poluvremenu, bolje prilike za postizanje gola imali su Šveđani, ali su se Marcus Berg i Granqvist pošteno ispromašivali. Na visini zadatka je u nekoliko navrata bio i golman Južne Koreje Cho.

U drugom dijelu, Korejci su do gola bili bolji tim, sa zrelijim prilikama da prvi dođu u vodstvo. Jo-Cheol Koo je prvi zaprijetio u 52. minuti.

Deset minuta kasnije, sporni trenutak. U prvom trenutku sudija Aguilar iz Salvadora, nije pokazao na penal, ali je na asistenciju VAR-a, u narednom napadu promijenio odluku i pokazao na bijelu tačku. Granqvist je bio precizan – loptu poslao u lijevu, a golmana u desnu stranu

 

Nakon gola igra je pala. Šveđani su mudro držali kontrolu igre u svojim nogama, malo se i valjali po terenu, a Korejci nisu imali odgovor.

Večeras ćemo na Mundijalu gledati još dva susreta. Belgija od 17 sati igra protiv Paname, a Englezi od 20 igraju sa Tunisom.