NOGOMET

BOMBA! U Realu šokirani, James od 100 miliona!

Ovo je pozadina čitave priče, u Realu šokirani! Kako piše “AS”, James Rodriguez je odbio ponudu kineskog Hebeija, nakon što mu je Real dao odriješene ruke. Florentinu Perezu je ponuda predočena na…

BOMBA! U Realu šokirani, James od 100 miliona!

Ovo je pozadina čitave priče, u Realu šokirani! Kako piše “AS”, James Rodriguez je odbio ponudu kineskog Hebeija, nakon što mu je Real dao odriješene ruke.

Florentinu Perezu je ponuda predočena na fudbalskom samitu u Dubaiju, prvo je bila 80 miliona, ali je Real tražio više, pa su Kinezi ponudili svih 100 za Kolumbijca. Njegova plata bi bila 30 miliona po sezoni, u Realu zarađuje 3.5, ali on nije želio ni da razgovara.

U Realu su bili šokirani, ne samo da bi izvadili troškove, onih 80 miliona koliko su platili Monacu već bi bili u poziciji da na ljeto razmišljaju o metama, Dybali, Aubameyangu i zamjeni za Pepea koji poslije decenije napušta klub.

Ali, Kolumbijac je jesenas već odbio, doduše mnogo manju finansijsku ponudu Intera, ima namjeru da ili ostane u Realu, ili se preseli u United. Problem je što “Đavoli” neće platiti više od 40 miliona za njega, Real traži minimum 60.

 

 

(Izvor: Sop.ba)