BH. ATLETIČARI

Nagrade ASBiH: Tuka i Petrušić najuspješniji atletičari u prošloj sezoni

Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora Atletskog saveza BiH donešena je odluka o dodjeli priznanja najuspješnijim atletičarima u svim kategorijama, najuspješnijem treneru i najuspješnijim klubovima na osnovu ostvarenih rezultata u 2016. godini. Po…

Nagrade ASBiH: Tuka i Petrušić najuspješniji atletičari u prošloj sezoni

Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora Atletskog saveza BiH donešena je odluka o dodjeli priznanja najuspješnijim atletičarima u svim kategorijama, najuspješnijem treneru i najuspješnijim klubovima na osnovu ostvarenih rezultata u 2016. godini.

Po kategorijama, priznanja za ostvarene rezultate u 2016. godini su dobili Amel Tuka (AK Zenica) - najbolji atletičar u kategoriji seniora, Mladena Petrušić (AK Glasinac) - najbolja atletičarka u kategoriji seniorki, Stefan Ćuković (AK Slavija – Istočno Sarajevo) - najbolji atletičar u kategoriji juniora, Nikolija Stanivuković (AK Borac) - najbolja atletičarka u kategoriji juniorki, Nermin Štitkovac (AK Sarajevo) - najbolji atletičar u kategoriji mlađih juniora, Mediha Salkić (AK Doboj Istok) - najbolja atletičarka u kategoriji mlađih juniorki, Giovanni Ghidini – najbolji trener, AK Borac Banja Luka – najbolji klub u konkurenciji žena, AK Zenica - najbolji klub u konkurenciji muškaraca.

Specijalna priznanja za ostvarene norme i rezultate na međunarodnim takmičenjima će dobiti Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Lucija Kimani, Gorana Cvijetić, Tanja Marković, Dejan Mileusnić, Rusmir Malkočević, Osman Junuzović, Belmin Mrkanović i Sara Lučić.

Pored nabrojanih, takmičarima i takmičarkama koji su postavili nove rekorde na otvorenim takmičenjima i u dvorani, biti će uručene posebne diplome.

Dodjela priznanja i diploma će biti upriličena na prvoj narednoj sjednici Skupštine Atletskog saveza Bosne i Hercegovine.

 

 

(Izvor: Klix.ba)