BH. KOŠARKAŠ

Trener Denvera nagovijestio odlazak Jusufa Nurkića

O odlasku Jusufa Nurkića iz Denver Nuggetsa, odnosno o njegovom trejdu američki mediji pišu već neko vrijeme, a ako je suditi prema riječima trenera Michaela Malonea, čini se da su američke…

Trener Denvera nagovijestio odlazak Jusufa Nurkića

O odlasku Jusufa Nurkića iz Denver Nuggetsa, odnosno o njegovom trejdu američki mediji pišu već neko vrijeme, a ako je suditi prema riječima trenera Michaela Malonea, čini se da su američke kolege već neko vrijeme na pravom tragu.

Nakon što je pauzirao četiri utakmice, Nurkić u posljednje vrijeme igra dosta dobro iako dobija minimalnu minutažu. Recimo u jučerašnjem duelu protiv Sacramenta Nurkić je za 18 minuta na parketu ubacio 16 poena, no čini se da Malone ima svog favorita.

- Ofanzivno igramo mnogo bolje kada je Jokić u igri. Činjenica da Nurkić nema uvijek pravi stav prema igri čini ga kandidatom za trejd - rekao je kratko trener ekipe iz Colorada.

Ova izjava Malonea gotovo sigurno znači da će Nurkić biti uključen u jedan od trejdova o kojima smo nedavno pisali, a osim Indiana Pacersa i Brooklyn Netsa i Boston Celticsi su zainteresovani za angažman bh. centra.

 

 

(Izvor: Faktor.ba)