TENIS

(VIDEO) Đoković u sklopu humanitarne akcije igrao tenis u kolicima protiv paraolimpijskog prvaka

Novak Đoković je u Melbournu, gdje će 16. januara početi 105. izdanje Australian Opena, održao humanitarnu akciju pod imenom “Noć sa Novakom”. U sklopu akcije Đoković je odigrao meč u kolicima…

(VIDEO) Đoković u sklopu humanitarne akcije igrao tenis u kolicima protiv paraolimpijskog prvaka

Novak Đoković je u Melbournu, gdje će 16. januara početi 105. izdanje Australian Opena, održao humanitarnu akciju pod imenom "Noć sa Novakom". U sklopu akcije Đoković je odigrao meč u kolicima protiv aktuelnog paraolimpijskog prvaka u tenisu u kolicima.

Đoković je do sada u svojim akcijama probao razne sportove i na razne je načine zabavljao publiku, a ovaj put to je učinio sa Dylanom Acottom, 26-godišnjim Australcem koji je na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio zlato u tenisu u kolicima i u singlu i u dublu.

Alcott nije poznat samo po tome što je uspješan u tenisu u kolicima, već i po tome što je na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine osvojio zlato u košarci u kolicima zajedno sa reprezentacijom Australije.

Đoković će u Melbournu braniti naslov na prvom Grand Slamu u kalendarskoj godini Australian Openu koji počinje 16. januara. Drugi teniser svijeta u svojoj karijeri je čak šest puta osvojio Australian Open.

 

 

 

(Izvor: Klix.ba)