KOŠARKA

(VIDEO) LUKAV POTEZ: Natjerale protivnice da brane pogrešan koš

Smijale su nam se, a mi nismo imale pojma što se događa. Kad smo vidjele da idu same na polaganje, shvatile smo da smo da branimo pogrešan koš, rekla je košarkašica…

(VIDEO) LUKAV POTEZ: Natjerale protivnice da brane pogrešan koš

Smijale su nam se, a mi nismo imale pojma što se događa. Kad smo vidjele da idu same na polaganje, shvatile smo da smo da branimo pogrešan koš, rekla je košarkašica univerzitetske ekipe Duke Blue Devilsa Lexie Brown.

Ekipa Louisville Cardinalsa zaslužna je za košarkašku akciju godine, ali igračice Dukea na kraju su se najslađe smijale jer su slavile 58-55. No za potez koji nikad nije viđen u košarci zaslužan je lukavi trener Cardinalsa Jeff Walz (45).

Na početku drugog poluvremena košarkašice Louisvillea izvodile su loptu sa strane, a njihove saigračice stale su pod svoj koš glumeći da čekaju da počne napad. Varka je uspjela jer su uz njih stale i domaće igračice Dukea.

No gošće su izvele loptu s centra i položile na drugu stranu u nebranjeni koš.

– Šta se dogodilo na početku drugog poluvremena? Ništa, postigli smo poen nakon polaganja – pravio se lud trener Jeff Walz nakon što su ga pitali za tu situaciju.

– Dobro, prevarili smo ih. Kad sam vidio da se igračice Dukea zagrijavaju, okupio sam djevojke i rekao im da u našoj napadačkoj akciji stanu pod naš koš. Uspjelo je jer su suparnice stale uz njih misleći da brane svoj koš – dodao je.

 

 

(Izvor: 24sata.hr)