Mourinho: Volio bih dovesti Hazarda u Manchester United

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, uoči današnjeg povratka na Stamford Bridge, izjavio je da bi volio Edena Hazarda, najboljeg igrača Chelseaja, dovesti na Old Trafford, prenosi Anadolu Agency (AA).

No, nekadašnji menadžer Chelseaja, s kojim je osvojio tri naslova šampiona Engleske, uvjeren je da to londonski klub nikada ne bi uradio.

“Hazard i ja smo imali dobre odnose, bili smo šampioni zajedno, tako da mislim da su osjećanja dobra. Istorija kaže da kada je Hazad najbolji igrač Premier lige, Chelsea je šampion. To se desilo sa mnom, to se desilo s Antoniom Conteom. Ova sezona je još na početku, ali ako je on najbolji igrač Premier lige do sada, što mislim da jeste, Chelsea je na vrhu, jer je on vrsta fudbalera koji može napraviti veliku razliku”, kazao je Mourinho i dodao:

“Volio bih da ga imam u Manchester Unitedu, ali ne mislim da će ga Chelsea prodati nama. Tu nema problema, jer Chelsea vode inteligentni i iskusni ljudi iz fudbala i mislim da Hazarda nikada neće prodati Manchester Unitedu.”

Sjajni Belgijanac ove sezone je u osam premierligaških utakmica postigao sedam golova i igra sjajan fudbal.

Veliki derbi 9. kola Premier lige između Chelseaja i Manchester Uniteda igraće se danas na Stamford Bridgeu s početkom u 13.30. sati.

Na tabeli su “plavci” drugi s 20 bodova, koliko imaju i lider Manchester City i trećeplasirani Liverpool. “Crveni đavoli”, pak, imaju lošiji start sezone, pa su poslije osam kola na osmom mjestu s 13 bodova.