Završnica Lige prvaka: Zvijezde PSG-a i ratnici iz Njemačke u borbi za finale

pehar
Utakmica Red Bull Leipzig – PSG, koja je na rasporedu večeras, otkrit će nam prvog putnika u veliko finale Lige prvaka za ovu sezonu.

 

Leipzig i PSG će na stadionu Luz u Lisabonu večeras razigravati prvo polufinale za plasman u utakmicu koja će zaključiti Ligu prvaka u neviđenim uslovima koje je izazvala pandemija koronavirusa.

Oba tima su se namučila u četvrtfinalu i golovima u samom finišu uspjeli su da prođu protiv Atletico Madrida (2:1) i Atalante (2:1), tako da je vrlo teško bilo šta prognozirati kada je polufinalni okršaj u pitanju.

Ipak, PSG važi za priličnog favorita u ovom duelu. Parižani, sa svojim najvećim zvijezdama, mogu protiv bilo kojeg rivala i u bilo kojem trenutku riješiti meč, pa se Neymar, Mbappe i družina nadaju baš takvom raspletu događaja večeras, piše SCSport.

S druge strane, njemački sastav je pokazao da može favoritima pomrisiti račune i timski duh i stil igre razlog su za optimizam ove ekipe.

Ono što može radovati oba trenera, jeste da manje-više nema problema sa povrijeđenim igračima, osim PSG-ovog Marca Verrattija za kojeg se već neko vrijeme zna da neće igrati.

Meč na stadionu Luz igra se večeras s početkom u 21 sat, a sudit će ga Holanđanin Bjorn Kuipers.

Duel će u direktnom prenosu emitovati Arena Sport BiH.