Željezničar hvata posljednji voz, Zrinjski bez prava na kiks

sanogo
Prvi mečevi 25. kola Premijer lige Uvodni susreti 25. kola Premijer lige bit će odigrani u Sarajevu i Mostaru.

Kolo će na stadionu Grbavica otvoriti Željezničar i Mladost, susret u kojem Plavi praktično hvataju posljednji voz za izlazak na euroscenu.

Željezničar iza sebe ima katastrofalne rezultatate, bez gola je ovog proljeća u ligaškim mečevima te će protiv gostiju iz Doboja kod Kaknja tražiti pobjedu pod svaku cijenu.

"Očekivanja su da probamo zabiti gol napokon, ali da ga ne damo kod 3:0 za protivnika, što dosad nije bio slučaj i da nam to da mogućnost da lakše igramo jer imamo ogromnih problema sa pritiskom. Opravdanih, jer smo ga sami sebi stvorili nekakvom smušenošću, nekakvim odnosom koji nije bio na najvišem nivou i stvarima na koje nemam utjecaja. Sve je to napravilo da imamo to što imamo i da ne igramo na nivou svojih mogućnost", kazao je Amar Osim u najavi susreta.

Domaćinu svakako neće biti lako. Mladost je na početku sezone na Grbavici na opšte iznenađenje slavila s 0:1 i pokazala da ima lijek za Plave.

Željezničar, inače, ove sezone ima problema sa "malim" ekipama na svom terenu pa će biti zanimljivo vidjeti da li je Osim konačno pronašao recept za pobjedu.

Bez prava na kiks je i Zrinjski koji će Pod Bijelim brijegom od 19 sati biti domaćin Radniku. Plemićima su prijeko potrebna tri boda u borbi za Evropu.

"Dolazi nam neugodan protivnik. Malo sam čitao i gledao povijesti i u zadnjih pet utakmica su ostali neporaženi i sve je bilo tijesno. Čeka nas zahtjevna utakmica, svi se bore za nekakvu svoju priču i očekujem da budemo maksimalno koncentrisani. Mi bodove iz prošlog kola moramo nadoknaditi i sutra moramo sve napraviti da pobijedimo", kazao je Sergej Jakirović.

Bijeljenci koji će bez dileme dati sve od sebe da ostanu neporaženi će u ovom meču biti bez trenera Darka Nestorovića koji odrađuje suspenziju nakon crvenog protiv Borca u prošlom kolu.