Zmajevi odigrali bez golova sa reprezentacijom Senegala

U francuskom Le Havreu večeras je odigrana prijateljska utakmica u nogometu između Senegala i BiH.

Već u četvrtoj minuti susreta Zmajevi su odigrali dosta dobar napad, Džeko je proslijedio loptu na lijevu stranu za Kolašinca, koji ju je prizemnim pasom ubacio u kazneni prostor Senegala za Džeku, ali ju je Dijamant loše primio i uspio izboriti samo korner.

Nakon odlične prilike u četvrtoj minuti, bh. selekcija je napravila još dvije dobre šanse u nastavku utakmice. Oba puta se u prilikama našao Višća, prvo u 13. minuti kada je izašao sam pred golmana Senegala, no čuvar mreže protivničke reprezentacije je reagovao na vrijeme, uspio odbraniti lob udarac Višće i sačuvati svoj gol.

Drugi put Višća je bio u prilici pet minuta kasnije kada je ponovo ostao sam pred protivničkom golmanom, no loše je zahvatio loptu i poslao je pored gola.

U 29. minuti susreta Senegalci su došli do odlične šanse nakon prelijepe akcije, ali je Ibrahim Šehić maestralno odbranio sjajan pokušaj protivničkog fudbalera sa ivice šesnaesterca. Minutu kasnije, Senegal je imao još jednu fantastičnu šansu, ali je udarac fudbalera Senegala u posljednji trenutak izblokirao Vranješ.

U završnici prvog poluvremena Džeko je dalekometnim udarcem pokušao ugroziti gol Senegala, ali bezuspješno, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Ono što Višći nije polazilo za nogom nekoliko puta u prvom poluvremenu, jeste u drugom te je bh. napadač u 56. minuti konačno uspio savladati protivničkog golmana, no pomoćni sudac je odlučio poništiti gol zbog ofsajda.

Nekoliko minuta nakon što je Višči poništen gol zbog ofsajda, bh. selekcija se našla u novoj odličnoj šansi.

Ovoga puta je priliku da dovede Zmajeve u vodstvo imao Kolašinac koji je nakon lijepe akcije dobio loptu na lijevu stranu i snažno šutirao sa osam metara iskosa, ali je golman Senegala odbranio njegov šut.

U nastavku utakmice, Prosinečki je izvršio nekoliko izmjena te je sa terena izveo većinu igrača koji su započeli večerašnji meč.

Do kraja utakmice, obje reprezentacije stvorile su nekoliko poluprilika, ali do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.