"Zmajevi" odradili prvi trening u Beču: "Bit će zanimljivo igrati pred gotovo 15 hiljada naših navijača"

Fudbalski reprezentativci BiH odradili su večeras prvi trening u Beču uoči utakmice Lige B Lige nacija protiv Austrije koja je na rasporedu u četvrtak.

Trening je trajao puni sat, a atmosfera je bila odlična.

Kako je navedeno na stranici NSBiH, svi su odradili trening osim Gojka Cimirota, koji ima problem s Ahilovom tetivom, dok će se Kenan Pirić sutra priključiti ekipi.

Uoči treninga, selektor Robert Prosinečki je izjavio:

- Danas smo se okupili i pred nama je kratak period da se pripremimo za ovu bitnu utakmicu s Austrijom. Sigurno je da neće biti lako, ali možemo očekivati dobar meč pred punim stadionom. Bit će zanimljivo igrati pred gotovo 15 hiljada naših navijača. Igrat ćemo kao i do sada, igrači će sigurno ponovo dati sve od sebe i možemo očekivati dobar rezultat - kazao je Prosinečki.

Selektor je dodao da je najvažnije da su igrači zdravi i spremni za utakmicu.

- Zadovoljni smo formom igrača. Devedeset pet posto reprezentativaca su standardni u svojim klubovima, što je pohvalno. Imamo pobjednički niz koji je napravio dobru atmosferu u timu - naglašava Prosinečki.

Inače, kao što je poznato, izabranici Roberta Prosinečkog su u tri utakmice zabilježili isto toliko pobjeda, a u posljednjem meču savladali su na Bilinom polju Austriju rezultatom 1:0, a strijelac je bio Edin Džeko.