Zmajevi se u dobroj atmosferi spremaju za Tursku

Na današnjoj konferenciji za medije uoči utakmice protiv Turske obratili su se reprezentativci Ibrahim Šehić i Darko Todorović, te pomoćni trener Gordan Ciprić.

"Turska igra tri dana poslije nas s Rusima, pa je pitanje u kojem će sastavu izaći. Ipak, i ako bude kombinovani tim oni će biti našpanovani jer su to domaći igrači koji se žele nametnuti selektoru. Utakmica se ne igra bezveze u Rizeu jer to je grad njihovog selektora", izjavio je Šehić.

Darko Todorović je čvrsto zgrabio ukazanu priliku i rezervisao mjesto uz desnu aut-liniju.

"Drago mi je što selektor ima povjerenja u mene, a ja nastojim opravdati to. U Sjevernoj Irskom nismo bili na nivou ali ćemo ovdje pokušati ispraviti sve ono što nije valjalo. Nadam se pobjedi protiv Turske", rekao je Todorović.

"Kolašinac i Bičakčić neće moći igrati. Što se tiče igrača koji su tu, mi tražimo automatizme u igri, to nam je fokus i vidjet ćemo koliko će to biti primjenjivo na utakmicama. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti uigraniji. Najbitnije je da je dobra atmosfera u ekipi i da igrači savjesno i disciplinovano odrađuju svoje obaveze i zadatke", istakao je Ciprić.