Zmajevima u Razgradu sudi sudac koji je malo stariji od Pjanića

Prijateljska utakmica Bugarske i Francuske, koja se u petak igra u Razgradu, bit će zanimljiva i po tome što će je suditi najmlađi internacionalni fudbalski sudija na svijetu.

Zmajevima će u Razgradu suditi francuski arbitar Francois Letexier, koji ima samo 28 godina i bit će zanimljivo vidjeti kakav će autoritet biti prema fudbalerima od kojih je pretežno mlađi, ili barem blizu po godinama.

Tako je, naprimjer, Letexier od Medunjanina mlađi pet godina, od Džeke četiri, dok je od Pjanića stariji samo godinu dana.

Alli, ako je suditi po njegovoj statistici, on nema problema s tim. Ne libi se da pokazuje kartone, a na 20 utakmica u Ligue 1 ove sezone, podijelio je 95 žutih kartona, pet crvenih i čak 10 puta pokazao na bijelu tačku.

Za Letexiera će ovo biti debitantsko suđenje A reprezentacijama. Ranije je sudio dvije utakmice U19 reprezentacija i samo jednu U21 reprezentacija, a iza sebe ima i dvije utakmice kvalifikacija Evropske lige.

Francois Letexier je prije dvije godine sudio svoju prvu utakmicu u Ligue 1, a zanimljivo je da se suđenjem bavi još od svoje 13. godine.

Na utakmici Bugarske i BiH, Francoisu Letexieru će asistirati sunarodnjaci Hisham Zakrany i Cyril Mugnier, dok će četvrti sudac biti Stanislav Todorov iz Bugarske.