fbpx 13 Reasons Why: Evo odgovora na pitanje koje sve muči – Da li je Hannah Baker lagala?

13 Reasons Why: Evo odgovora na pitanje koje sve muči – Da li je Hannah Baker lagala?

Home

13 Reasons Why: Evo odgovora na pitanje koje sve muči – Da li je Hannah Baker lagala?


Serija 13 Reasons Why, rađena po istoimenoj knjizi, “uzdrmala” je tinejdžere širom svijeta. Glavni razlog za to upravo je sama tematika koja je u seriji prikazana realno i bez ustezanja.

Sve što smo vidjeli nas čini ranjivim i ne ostavlja ravnodušnim, pogotovo iskustvo jednog od glavnih likova Hannah Baker čiju priču slušamo i gledamo u seriji i romanu.

Međutim, mnogi fanovi doveli su u pitanje da li je Hannah vjeran narator, odnosno da li je sve bilo baš kako je ispričala.

Kako je Hannah objasnila dosta strašnih stvari joj se desilo i za svaku od njih optužila je nekog. Međutim, iako niko ne kaže da je lagala, svi koji su gledali seriju zapitali su se da li je to sve baš tako bilo, odnosno da li je ona neke stvari pogrešno protumačila.
Jedan od producenata TV šoua Brian Yorkey pričao je za Variety o novoj sezoni, ali i dao odgovor na pitanja o Hannahi.

– Hannah je ispričala svoju verziju priče, ali postoji dvanaestoro njih koji imaju drugačije, svoju verziju istih događaja. Njih još uvijek nismo čuli – rekao je Brian.

– Ne mislim da je Hannah lagala za bilo šta na kasetama koje im je ostavila. On je ispričala svoju stranu priče jer jedino tako, kroz kasete, su `htjeli` da čuju šta ona ima da kaže – dodao je on.

Dakle, druga sezone će se ozbiljno pozabaviti životima i karakterima ostalih likova, a tako ćemo dobiti priču iz druge perspektive i ima ćemo cijeli “sliku” događaja.

Svaka priča ima više strana, zar ne? To ne znači da sve nisu istina iako se razlikuju. Svako stvari doživljava iz svog ugla.

Bit će zanimljivo!

13 Reasons Why sezona 2 takođe će imati 13 epizoda, a gledat ćemo ih 2018. godine.

 

Maybe I could have started over with the right person.

Objavu dijeli 13 Reasons Why (@13reasonswhy)


(izvor: hejmagazin.rs)

Tagovi
Objavio: Tue, 06/06/2017 - 23:04

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top