Cazin: Dva slučaja remećenja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nesreća

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 117,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je tri intervencije. Krivičnih djela nije bilo, dok je javni red i mir remećen dvaput na Ćupriji i u Podgredini. U oba slučaja radilo se o izazivanju osjećaja ugroženosti sigurnosti od strane jednog lica prijetnjom da će napasti na život i tijelo drugog lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na R402, Stijena, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 61 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima došlo je do aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića i pucanja vodovodne cijevi. Saobraćaj na ovoj dionici puta je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova na  elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije dana 15.11.2019. 09:00-15:30 sati na  trafo-područjima: Ostrožac brdo 1 i 2, Ostrožac Durići, Ostrožac Grad, Ostrožac 1, 2 Prošići 1, 2 i 3, Sedra, Srbljani, Handanagići i GSM Repetitor Sedra.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, pretežno mokar ili vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakteriše saobraćajnu situaciju u BiH. U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni pada kiša, dok slabije magle i dalje ima na dionicama uz riječne tokove centralne Bosne.

Obustava saobraćaja na snazi je u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo, gdje se izvode sanacioni radovi. Saobraćaj je na ovoj dionici preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 5 sati. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Bez obzira na vremenske uvjete, od danas pa sve do 15. aprila naredne godine sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.