24 osobe zatražile pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin, Vatrogasna jedinica imala jednu intervenciju

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 18°C, dok je vodostaj Mutnice 70,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Vatrogasna jedinica je u protekla 24 sata imala jednu intervenciju – gašenje požara njive u Ćoralićima.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 24 pacijenata, dok sanitet nije korišten.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, iz JKP Vodovod obavještavaju korisnike da je došlo do značajnog poboljšanja kvaliteta vode na izvorištu Ljubijankići. Iz tog razloga se voda sa ovog izvorišta može konzumirati, ali uz prethodno prokuhavanje. Prokuhavanje vode prije konzumiranja ostaje kao mjera predostrožnosti dok se ne dobiju konačni rezultati analize vode za piće koju će izvršiti ZU Zavod za javno zdravstvo USK-a a što bi se trebalo desiti u narednim danima.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova „Elektroprijenosa“ BiH-TJ Bihać na elektroenergetskim objektima na području Cazina doći do prekida u isporuci električne energije dana 13.07.2021. godine u vremenskom periodu 07:00-13:00 sati za trafopodručja: Gnjilavac, Japića brdo.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, početak je nove radne sedmice pa očekujemo frekventniji saobraćaj, posebno u gradskim zonama. Jutros se u većem dijelu naše zemlje saobraća uz povoljne vremenske uslove. Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnom  prelazu Hum pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izvor: