25. aprila 2019. - veliko otvorenje novog HIPER KORT marketa u Cazinu

Kort marketi, jedan od vodećih domaćih trgovačkih lanaca, koji se nalaze u sastavu kompanije Fructa Trade, proširit će svoju maloprodajnu mrežu otvaranjem 40. po redu marketa Hiper Kort Cazin.

Hiper Kort Cazin se nalazi na lokaciji bivšeg Maxi Metro objekta, u novom i moderno opremljenom prostoru na površini od 1.500 kvadratnih metara, vrhunskim caffe restoranom i sa obezbijeđenim parkingom. Kort marketi su poznati po svojim izuzetno povoljnim cijenama i odličnoj ponudi te će tako i Hiper KORT Cazin svakodnevno svojim kupcima nuditi svježe meso, voće, povrće, gotova jela, odlične pekarske proizvode, veliki izbor proizvoda poznatih proizvođača, ali i prepoznatljivih brendova iz vlastite proizvodnje kompanije Fructa Trade

- „Fructa Trade – Kort marketi su već prisutni na području Unsko-sanskog kantona, tj. u Bihaću, koji je izuzetno važno tržište za nas te 25. aprila 2019. godine sa ponosom otvaramo naš 40. market. Na ovaj način širimo i našu veliku Fructa Trade porodicu, a posao u novom marketu će dobiti preko 30 novih radnika. Veoma smo prepoznatljivi, jer kupcima nudimo jako povoljne cijene, odličnu ponudu poznatih brendova, stalne akcije, nagradne aktivacije i razna dešavanja. Cazin je jedno od vrlo frekventnih naselja, drago nam je da ćemo od sada biti prisutni tu i, nadamo se, zadovoljavati potrebe naših komšija sa adekvatnom ponudom.

Povodom otvaranja spremili smo odlične akcije koje će trajati više dana, a koje našim kupcima toplo preporučujemo da provjere, kao i naše redovne i vikend akcije po znatno sniženim cijenama. Na dan otvaranja smo spremili i posebno druženje za najmlađe, brojne degustacije i promocije, kao i specijalno nagrađivanje kupaca, tako da sve generacije imaju razloga da nas posjete, i mi im se radujemo i želimo dobrodošlicu“, izjavili su u Fructa Trade.

Domaća kompanija Fructa Trade je također i jedna od najvećih proizvodnih kompanija u zemlji, pored maloprodajnog lanca Kort marketa i veleprodaje koje ima u svom sastavu. Osnovana je davne 1995. godine u Derventi. Iz proizvodnih pogona kompanije izlaze neki od najpoznatijih domaćih brendova kao što su: Tomico kečapi, majoneze, dodaci jelima, ulje, tjestenine i sl, RD caffe – domaća kafa raznih aroma i espreso, Fruktako sokovi, Tomesko suhomesnati program, robna marka Lider, Topingo slatki program i Flora, a zapošljava preko 1.200 radnika.