Veličanstven jubilej: Obilježavanje 40 godina mature cazinskih gimnazijalaca

Davne 1979. godine iz srednjoškolskih klupa izišla je jedna generacija gimnazijalaca ostavivši za sobom četiri godine radosti, teškoća i nadanja...

Život nas je raznim pravcima odveo na različita mjesta no na tom putu s ponosom smo nosili sve vrijednosti stečene tokom četiri srednjoškolske godine. Drugarstvo i zajedništvo, prijateljstvo i poštenje, ljudskost iznad svega...

Svako od nas stigao je gdje je mogao, neki gdje su htjeli, neki gdje su željeli. Svi koji ćemo se okupiti možemo biti prije svega sretni jer smo dočekali veličanstven jubilej – 40 godina ispita naše zrelosti.

Kažu da su godišnjice matura prilika za beskrajna prisjećanja i razmjene informacija gdje smo bili i šta smo radili... neka nama bude prvenstveno povod za jedno lijepo druženje, međusobne i razgovore sa našim razrednikom, cijenjenim profesorom Slavkom Perišićem, dobrim dijelom zaslužnim za sve ono što smo postigli prije svega kao ljudi.

Nekadašnje trenutke  neodlučnosti i neizvjesnosti pretvorili smo u naše stavove , kroz život odgovarali na sve izazove onako kako smo znali, a u osnovi, tek sada to uviđamo, bilo je naše srednjoškolsko obrazovanje. Stoga, bez obzira na različite sudbine, možemo biti sretni jer imamo mogućnost ponovnog susreta i druženja.

    

              7. AUGUST 2019.

16.00  Okupljanje na terasi Doma kulture

17.00  Razredni čas u zamku Ostrožac

18.00  Obilazak mezara

19.00  Druženje u restoranu Šedrvan