ADEM CRNALIĆ: Biće makar po kašičica meda za sve u OV Ključ

Home

ADEM CRNALIĆ: Biće makar po kašičica meda za sve u OV Ključ


Predsjedavajući Općinskog vijeća u Ključu Adem Crnalić već godinama svo svoje slobodno vrijeme provodi u pčelinjaku, kojeg je smjestio u rodnim Crnalićima.

Pčelar je rekreativac i hobista. Ima pedesetak društava i med koji izvrca čuva za sebe, svoju porodicu, prijatelje i saradnike. Veli, da je uspio izvrcati nešto meda i ove veoma teške godine. Spasila ga je livada i planina od Ključa prema Grmeču.

– Mislim da sam i zahvaljujući tehnologiji pčelarenja, koju sam usvojio od Samira Baralije, uspio obezbijediti pristojne zalihe meda – kaže Crnalić i dodaje da će na predstojećem jesenjem zasjedanju OV Ključ svim vijećnicima darovati bar po kašičicu meda.

Njegov slijedeći zadatak je da pokuša preko OV i u saradnji sa načelnikom Općine Nedžadom Zukanovićem iznaći određena sredstva za pomoć ključkim pčelarima kroz nabavku šećera, pogača i lijekova. Godina je bila loša, te se s pravom, strahuje da bi slijedeća zima mogla donijeti još veće gubitke u Ključu.


Inače, Crnalić se pčelarstvom bavi nepunih sedam godina. Nastavio je porodičnu tradiciju, jer se još i njegov djed bavio pčelarstvom. Mnogo su mu pomogli Mirsad Hrnčić i Mensur Medić.

 

(Izvor: Bhpcelar.com)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 08/09/2017 - 14:24

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top