Adilagić: Sudija Bandić radio je po nalogu čelnika NSBiH

Home

Adilagić: Sudija Bandić radio je po nalogu čelnika NSBiH

Bivši član Izvršnog odbora NSBiH Ibrahim Adilagić, iznio je svoje viđenje sramotnih dešavanja u bh. fudbalu.

Prema mišljenju Adilagića, glavni krivci za stanje u bh. fudbalu su čelnici Saveza, a ne sudije, koje nakon odrađenog posla budu “puštene niz vodu”…

“Sudije su obični žrtveni jarci čelnika saveza, jer moraju da slušaju njihova naređenja, a na kraju samo oni snose krivcu za neregularnosti u mečevima. Ova priča oko ostavki predsjednika Begića i njegovih saradnika bila je obična predstava, ili kako se to danas kaže performans za javnost, kako bi skrenula pažnja sa stvarnih problema u fudbalu BiH”, kaže Adilagić za “Blic”.

On smatra kako su posljednja dešavanja u Premijer ligi smiješna, a da je Antoni Bandić radio samo ono što je dobio za naredbu.

“Meni je bilo malo smiješno, a mnogo više tragično gledati mečeve poput onga u Bijeljini, jer je Zrinjski morao da pobijedi, kako bi se iznivelisale usluge određenih čelnika saveza i uprave mostarskog kluba. Sudija Antoni Bandić iz Gruda je kažnjen iako nije imao izbora, morao je da radi ono što su mu diktirali predsjednik saveza, Elvedin Begić i njegovi saradnici. Na kraju je žrtvovan bez milosti”, mišljenja je Adilagić.

 

(Izvor: Fokus.ba)

Objavito: Čet, 05/25/2017 - 19:54

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top