Admir Mujanović: Vučićevske metode i manipulacija budžetima prioriteti SDA u KS

slika
Saopštenje za javnost iz Nezavisnog bloka

Posljednje sjednice općinskih vijeća u Kantonu Sarajevo, smjena vlasti i brutalan odnos prema svemu onome što nema vezu sa Strankom demokratske akcije u Kantonu Sarajevu, povod su reagiranja Admira Mujanovića, člana Glavnog odbora NB i predsjednika OO NB Hadžići.

„Građanima je sve jasno, po shvatanjima SDA, sila demokratije u BiH ne smije biti uspostavljena, volja naroda mora biti uskraćena, kriminal mora biti zaštićen a manipulacija i podmetanja jedini su način opstanka u političkom životu BiH.

Izborna godina koja je počela i mjeseci pred nama, uveliko će i ponovo ogoliti pravo lice bezuslovnih pretendenata na udobne i skupo plaćene fotelje na koje atakuju kadrovi SDA u Kantonu Sarajevo. Posljednji primjer zasjedanja Općinskog vijeća Hadžići, koje je trajalo svega 61 minutu, dovoljno govori o sistemu kojeg je uspostavila ova stranka.

Ovo nam jasno govori da i oni koji su izabrani u tijela zakonodavne vlasti, u ovom slučaju na lokalnom niovu, kako ne smiju iskazivati svoje mišljenje, da nema svrhe predlagati konstruktivna rješenja i da se doslovno boje konstruktivno djelovati.

Po volji SDA, demokratija u Bosni i Hercegovini ne smije biti obesmislena, odgvornost mora biti na prvom mjestu a korupcija ne smije biti sistem života.

Zbog toga, nastojanja opozicionih stranaka i prijedlog Nezavisnog bloka za uvođenje skenera na biračka mjesta predstavljaju jasan signal cjelokupnoj domaćoj i inostranoj javnosti ko je na strani pravde, ko je na strani poštenog odnosa i ko želi ovo društvo izbaviti iz kandži nedemokratski, kriminalno i interesno vezanih struktura, “ rekao je Amir Mujanović, član Glavnog odbora NB i predsjednika OO NB Hadžići.

 

Press služba NB