Aerodrom “Drašković”: Dodik dao ime nepostojećem aerodromu u Trebinju

Home

Aerodrom “Drašković”: Dodik dao ime nepostojećem aerodromu u Trebinju

Ideja o izgradnji aerodroma na Zupcima ponovno je aktuelizovana nakon što je Trebinje posetio predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

 

On je prilikom obilaska „grada Sunca“ izjavio da će Vlada RS sa vlasnikom „Swisliona“ Rodoljubom Draškovićem i gradskom upravom Trebinja razgovarati o izgradnji aerodroma u ovom gradu. Zanimljivo je da je predsjednik entiteta RS iznio i prijedlog da taj aerodrom nosi naziv upravo po vlasniku „Swisliona“.

Drašković je još u aprilu prošle godine, izjavio da odustaje od gradnje aerodroma na Zubcima zbog, kako je tada naveo, „nepostojanja političkog konsenzusa“.

Istovremeno, na tematskoj sjednici Skupštine grada Trebinja također se pominjao trebinjski aerodrom o kojem se u Hercegovini pričalo godinama.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović nedavno je rekao da je otvoren tender za Strategiju razvoja trebinjskog aerodroma.

dodok

S druge strane, stanovnici Trebinja, kada su čuli da se ponovno priča oko aerodroma, navode da se ona često aktuelizira..

"To se najavljuje svaki put kada se bliže izbori. Godinama slušamo ta predizborna obećanja, a još nema ni pristupnog puta lokaciji gdje bi on trebalo da bude izgrađen" komentarišu Trebinjci najnoviju ideju o novoj rundi razgovora o avionima koji bi leteli iz Trebinja.

Vlada bh. entiteta RS je potrošila više od milion KM za petogodišnje postojanje Javnog preduzeća „Aerodrom Trebinje”, čije su kancelarije bile u centru grada, a koje je 2014. godine ugasila. Nakon toga je i obrisano iz registra privrednih objekata.

Prema prvim obećanjima, avioni sa Zubaca kod Trebinja trebali su da lete od 2010. godine.

 

(Izvor: Blic)

Tagovi
Objavito: Čet, 08/24/2017 - 10:53

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top