Penicilin za SDA - Agan Bunić se izgalamio na opoziciju: Šta je, ne mijenjamo Dejton, dajte tih svojih 16 ruku da ih vidim

U Bihaću je jučer održana 4. redovna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona. Na dopunjenom Dnevnom redu se našlo 13 tačaka, a najveću raspravu izazvala je "reforma" osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom i općem srednjem odgoju i obrazovanju, te Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju, bio je predmet rasprave skoro četiri sata. Većina diskusija bila je "političkog", a ne konstruktivnog karaktera, dok su zastupnici replicirali jedni drugima skoro za svaku izgovorenu rečenicu.

To je posebno naljutilo zastupnika SBB-a Agana Bunića, koji je uputio duhovitu kritiku opoziciju "Pa ne mijenjate Dejton", što je izazvalo smijeh svih prisutnih. Opozicija, a posebno zastupnici SDA u Skupštini USK-a, često su "na meti" predsjedavajućeg Agana Bunića, kojeg novinari i osobe koje prate rad Skupštine, često nazivaju "peniciliom" za opoziciju, kako piše USK Info.