Hoćemo li dobiti predstavnika? Ahmed Husagić prvi kandidat ikad za Parlament Austrije porijeklom iz BIH

Home

Hoćemo li dobiti predstavnika? Ahmed Husagić prvi kandidat ikad za Parlament Austrije porijeklom iz BIH

Sredinom oktobra mjeseca tekuće godine slijede jedni od najvažnijih parlamentarnih izbora u Austriji posljednjih godina. Ali oni nisu bitni samo za Bosance i Hercegovce koji su u Austriji, nego su jednako važni i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, uzimajući u obzir izjave ministra vanjskih poslova, Sebastijana Kurza, a poslije njega i još nekih zvaničnika država Europske unije.

Prvi put nakon austrougarske vladavine možemo da imamo predstavnika u Parlamentu Austrije koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, te samim time da pokažemo da i 100.000 Bosanaca i Hercegovaca u Austriji ima pravo da učestvuje u parlamentarnim odlukama.

Na 29. mjestu savezne liste (savezna lista se sastoji od 460 kandidata i kandidatkinja), koje je pozicija sa realnim šansama za ulazak u Parlament Austrije, nalazi se kandidat Ahmed Husagić, rođeni Sarajlija, ispred svoje partije SPÖ. On je i prvi kandidat ikad koji se kandiduje na saveznoj listi, a porijeklom je iz BiH.

Husagić je do svoje 26. godine živio u Sarajevu, a u glavni austrijski grad otišao na studije Političkih nauka koje je i završio na Bečkom univerzitetu. Nakon fakulteta odlučuje da ostane u Austriji i da se politički angažuje – u bečkoj Socijaldemokratskoj partiji (SPÖ). 

ahmed husagic

Bosanci i Hercegovci iz cijele Republike Austrije po prvi put će moći glasati za svog kandidata, a ako Husagić uđe u Parlament, prvi put ćemo imati svoj glas u Parlamentu Austrije.

Ovim putem vas želimo podsjetiti da svaki vaš glas puno znači i da trebamo da podržimo našeg Ahmeda Husagića u pohodu na Parlament Austrije.

Bez vaše pomoći nema uspjeha!

Glasajte, podržite Ahmeda!(Cazin.NET)

Objavito: Pet, 09/29/2017 - 19:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top