fbpx Ahmetović: U srijedu odluka o Organizacionom odboru u Potočarima

Ahmetović: U srijedu odluka o Organizacionom odboru u Potočarima

Home

Ahmetović: U srijedu odluka o Organizacionom odboru u Potočarima


Danas je u Kladnju održan sastanak pred obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici.

Bivši načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković i ove godine bi mogao biti predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Ovo je zaključak koji su na sastanku u donijeli članovi različitih srebreničkih udruženja, a uputit će ga u formi zvaničnog prijedloga Upravnom odboru Memorijalnog centra Potočari.

Sadik Ahmetović, predsjednik Upravnog odbora Memorijalni centar Potočari, kaže kako će Upravni odbor u srijedu na svojoj sjednici donijeti odluku o Organizacionom odboru.

"Uvažit ćemo svaki prijedlog Udruženja žrtava genocida i onih koji su bili danas i dodatno obaviti konsultacije sa svim onim udruženjima koja danas nisu bila u Kladnju, kao i sa predstavnicima Islamske zajednice, kao nezaobilaznog segmenta komemoracije i dženaze za žrtve genocida", kaže Ahmetović.

Ističe kako je ovaj sastanak trebao biti održan u Memorijalnom centru, a Upravni odbor će u srijedu na svojoj sjednici donijeti odluku Organizacionom odboru.

"Kao insitucija ćemo učiniti sve da donesemo najbolju odluku koja će zaštititi dignitet Memorijalnog centra i na najprofesionalniji način organizovati ovogodišnju komemoraciju za žrtve genocida. Mi smo insitucija države BiH i svih žrtava genocida i to je naša zakonska obaveza", kaže Ahmetović.

Sastanak u Kladnju je sazvao zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković.

 

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Tagovi
Objavio: Pon, 03/04/2017 - 19:21

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top