Akcija MUP-a USK u Bihaću i Bosanskoj Krupi: Poznata imena uhapšenih zbog trgovine narkoticima! (FOTO)

Home

Akcija MUP-a USK u Bihaću i Bosanskoj Krupi: Poznata imena uhapšenih zbog trgovine narkoticima! (FOTO)


Policijski službenici Odsjek za sprječavanje zloupotreba droga i trgovine ljudima SKP u koordinaciji sa policijskim službenicima PS Bosanska Krupa, PS Bihać i Jedinica policije za podršku MUP USK-a, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva i po naredbi Kantonalnog suda Bihać, nakon provedenih opsežnih operativno taktičkih mjera i radnji, na području Bosanske Krupe i Bihaća proveli su operativnu akciju kodnog naziva „ Grmeč“ u cilju sprječavanja zloupotreba opojnih droga.

0509_drogaI

U navedenoj akciji, pripadnici policije dana, 04.09.2017. godine, na području Bosanske Krupe izvršili su pretres porodičnih kuća i pratećih objekta te lišili slobode šest lica a radi se N.D.rođen 1972.godine, E.Lj. rođena 1979.godine, S.A.rođen 1986.godine, R.E.rođen 1964.godine, R.I.rođen 1983.godine i M.R.rođen 1985.godine .

0509_drogaII

Istovremeno, na području grada Bihaća, izvršen je pretres porodične kuće Lj.F. rođen 1971.godine koji je i lišen slobode.

0509_drogaIII

Prilikom pretresa, pronađena je i izuzeta određena količina praškaste materije smeđe boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“, šest ampula sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Heroin“, neutvrđena količina suhe zeljaste materije i neutvrđena količina sjemenki a koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Cannabis sativa L.“ Pored toga pronađen je i izuzet novac u raznim valutama i apoenima, mobilni telefoni, digitalne vage za precizno mjerenje, tzv“drobilice“, prenosno računalo i ručna bomba tzv“ kašikara“.

0509_drogaIV

U toku je dalja istraga u ovom predmetu, a zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela iz člana 238. KZ F BiH «Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga», policijski službenici zaveli su kriminalističku obradu nad licima koja su lišena slobode, nakon čega će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predani na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Bihać.

0509_drogaV

(Izvor: USN.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 05/09/2017 - 16:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top