Ako Katalonija zaokruži DA, gdje će Barcelona igrati?

Home

Ako Katalonija zaokruži DA, gdje će Barcelona igrati?

U nedjelju se održava referendum za nezavisnost Katalonije, a ako se izglasa odvajanje od Španije, Barcelona bi mogla zaigrati i u Premier ligi, Serie A ili Ligue 1, tvrdi regionalni sportski ministar, a prenosi Goal.

Katalonci sporni referendum pripremaju duže vrijeme, ali kroz čitav taj period je zapravo ostalo nejasno šta će se dogoditi s katalonskim klubovima - Barcelonom, Espanyolom i Gironom ako uistinu dođe do odvajanja.

Herard Figuras (Gerard Figueras) nije zabrinut, tvrdi da je pred nogometnim klubovima veliki izbor. "U slučaju nezavisnosti, katalonski klubovi u La ligi - Barcelona, Espanyol i Girona će morati odlučiti gdje žele igrati: u španiji ili u susjednim državama poput Italije, Francuske pa čak i Premier lige," rekao je Figuras i nastavio: "I sada u Španiji imamo klubove iz drugih država koje igraju u nacionalnim prvenstvima: klubovi iz Andore i u nogometu i u košarci.

Monaco igra u Francuskoj, u Engleskoj velški klubovi. Mislim da Uefa nema ništa protiv da klub iz jedne države igra u prvenstvu druge".

 

(izvor: avaz.ba)

Objavito: Pet, 09/29/2017 - 19:12

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top