Home

AMAR GILE JAŠARSPAHIĆ: Ena i Daris su dali novi smisao mom životu

12 Jan

AMAR GILE JAŠARSPAHIĆ: Ena i Daris su dali novi smisao mom životu

Bez njih ne bi bio to što jesam. Moja supruga me promijenila iz korijena i najveća mi je podrška u svemu. Daje mi snagu.

Iza Amara Gileta Jašarspahića je jako uspješna godina,koju je krunisao sjajnim koncertom u Areni u Zenici.

Pjevač govori o planovima, publici, ali i kolegama. Otkriva u kakvim je odnosima sa Acom Lukasom, ali i zbog čega snima duet sa Fatmirom Sulejmanijem.

Piće s Lukasom

Koncert u Areni Zenica je bio više nego uspješan. Da li si sumirao utiske?

-To sam i predstavio i kao najvažniji koncert u svojoj karijeri. Do tada je sve bila neka euforija,koja je trajala, a sada je to karijera koju gradim jako uspješno. I, vidio sam gdje sam trenutno i dok kojeg sam stepena došao. Mogu reći da  sam izuzetno sretan i odužit ću se publici za to. Vidjećete, da ih  u narednom periodu očekuju iznenađenja.

Aca Lukas je bio jedan od gostiju, družite se privatno, a on često korisiti priliku da te pohvali. Od kada datira vaše prijateljstvo?

-Da, družim se sa Lukasom. To je druženje tako da ponekad popijemo piće. Moram biti iskren, daje mi i neke vrlo važne savjete, tako da ga poslušam jer je čovjek koji ima veliko iskustvo. Ipak, mi imamo zajedničke saradnike, a to nas je i povezalo.

gile1

 

Šta ti je do sada u karijeri bilo najteže i koji period nećeš upamtiti po lijepim stvarima?

–Najteža mi je bila 2014. godina. Godina kada nije bilo ništa kako treba, i sve je krenulo u nekom pogrešnom pravcu! Desio se  pad u karijeri i medijska hajka na moju porodicu. Sve sam to jako teško podnosnio, međutim, sve je iza mene i dosta toga sam naućio i izvukao pouku iz tog teškog perioda.

Možeš li  izdvojiti najvažnije datume u karijeri?

-Pamtim datum prvog koncerta u Kaknju,kao pobjednik „Zvezda Granda“, zatim Arena Zenica prošle godine, ovaj koncert u Zenici je isto tako nešto što ću pamtiti i što će biti važno u karijeri. Što se tiče privatnog života to su rođenje sina i svadba.

Stalno ističeš značaj porodice. Koliko ti je to bitno?

-Podrška porodice mi je itekako važna, i to se mora spominajti. Bez njih ne bi bio to što jesam. Moja supruga me promijenila iz korijena i najveća mi je podrška u svemu. Daje mi snagu, i Ena i Daris su dali jedan sasvim novi smisao mom životu.

Imaš veliki broj fanova širom nekadašnje Jugoslavije. Čim su te izenadili?

-Iznenadili su me pozitivnom reakcijom na sve što radim. To mi jako puno znači, i daju mi vjetar u leđa da istrajem i budem što bolji. I, iskreno, izenadi me i to što mi je svaki objekat gdje gostujem u regionu mali. Toliki broj ljude da jednostavno nema mjesta za sve i bude mi žao što mi organizatori kažu da nema mjesta za sve.

Dosta planova, posla. Šta je prvo što će se realizirati tokom 2018.godine?

-Uskoro izlazi moja nova pjesma “Promjena”, isti provjereni saradnici. Još koncerata, druženja sa publikom, pjesama,i kako sam i naglasio,mnogo iznenađenja.

Van estrade

Ko su ti najbolji prijatelji i možeš li neke od kolega da izdvojiš?

-Katarina Grujić i Fatmir Sulejmani.

Ima li ljubomore i sujete na estradi?

-Zavisi. Ako je i ta osoba s kojom se družite uspješna nema vremena za sujetu. Međutim, ako nije onda nastane problem. Mada, moji pravi prijatelji su ljudi koji nemaju dodirnih tačaka sa estradom ili nekim javnim poslom. Prijatelja ne estradi skoro da i nema, mali je broj. 

 

Duet sa Fatmirom

Pisalo se o duetu sa Fatmirom Sulejmanijem. Da li ćete uskoro predstaviti pjesmu?

–Uskoro počinjemo rad na toj našoj zajedničkoj pjesmi.Još malo strpljenja, i sve će se znati.  On je moj prijatelj prije svega, i u životu ima veliki plus kod mene, izuteno ga cijenim. Jedno pravo prijateljstvo će se krunisati i pjesmom.

 

(Izvor: Avaz.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top