Ambasada Hrvatske u BiH: Sve spremno za glasanje

Home

Ambasada Hrvatske u BiH: Sve spremno za glasanje


Na području BiH sve je spremno za glasanje na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj koje će biti obavljeno danas i sutra na 30 biračkih mjesta, rekla je Marijana Mikulić, ministar - savjetnik u Ambasadi Hrvatske u Sarajevu.

"Sve pripreme su obavljene, glasački listići dopremljeni i na vrijeme će biti na biračkim mjestima", navela je Mikulićeva.

Odlukom izborne komisije, u Sarajevu će biti otvoreno 12 biračkih mjesta u Osnovnoj školi "Isaka Samokovlije", gdje će glasati birači s područja srednje i istočne Bosne. U Mostaru će se glasati u Osnovnoj školi "Ilija Jakovljević" na 11 biračkih mjesta, u Tuzli na pet biračkih mjesta u Kulturnom centru i u Banjoj Luci u prostorijama konzulata na dva biračka mjesta.

Na izborima za Hrvatski sabor, provedenim prije četiri godine, kao i na posljednjim predsjedničkim izborima, u BiH bila su otvorena 124 glasačka mjesta, pa se ovaj put očekuju znatno veće gužve na biralištima.

Za tri saborska mandata iz dijaspore bore se kandidati sa petnaest prijavljenih listi, ali među njima nema kandidata Kukuriku koalicije.

Srna

Objavio: Pon, 05/12/2011 - 01:58

Facebook komentari

Back to top