Amel Tuka pred trku u Parizu: Očekujem bolji rezultat nego u Velenju

Home

Amel Tuka pred trku u Parizu: Očekujem bolji rezultat nego u Velenju

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka u subotu će nastupiti na Dijamantskoj ligi u utrci na 800 metara koja će biti održana u Parizu, a u razgovoru za Klix.ba je izjavio da se raduje takmičenju sa najboljim takmičarima.

Tuka je u Velenju utrku na 800 metara završio s rezultatom 1:45,34 što je drugi ovogodišnji najbolji rezultat u utrci na 800 metara u Evropi.

U proteklom periodu vrijedno je trenirao te sa nestrpljenjem očekuje sutrašnju utrku.

"Radujem se nastupu na Dijamantskoj ligi jer ću trčati trenutno sa najboljim takmičarima na svijetu i tako ću dati svoj maksimum. Trka iz Velenja mi je dala još veće samopouzdanje tako da u Parizu očekujem još bolji rezultat", izjavio je Tuka dodavši da je i sam očekivao poziv za sutrašnje takmičenje zbog rezultata u Velenju.

Tuka je dodao da pripreme teku po planu te da se nada dobrim rezultatu. U društvu najboljih koji će trčati sutra u Parizu su i Nijel Amos, Alfred Kipketer, Ferguson Cheruiyot Rotich, Pierre-Ambroise Bosse i brojni drugi koji su ostvarili izuzetno dobre rezultate ove sezone zbog čega su i dobili pozive za sutrašnju trku.

Trka na 800 metara u sklopu Dijamantske lige u Parizu počet će u 20:40 sati.

 

(Izvor: Klix.ba)

Objavito: Sat, 07/01/2017 - 08:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top