Američki državni sekretar Pompeo čestitao Ramazan svim muslimanima

Mike Pompeo, državni sekretar SAD, čestitao je svim muslimanima ramazan. Pompeo je čak muslimanima mjesec posta čestitao na arapskom jeziku.

- U ime Stejt departmenta, želim svim muslimanima širom svijeta da ramazan provedu u miru i blagostanju. Ovo je mjesec poštovanja, velikodušnosti i duhovne introspekcije. Ramazan je veoma važan mjesec, koji muslimani često provode s prijateljima i porodicom, ali i pomažući drugima.  Iako muslimani u Sjedinjenim Američkim Državama i širom svijeta svakodnevno doprinose svojoj zajednici, tokom ovog mjeseca će posebno mnogo pažnje posvetiti udjeljujući siromasima. 

Zbog svega toga, svake godine mnoge naše ambasade i konzulati širom svijeta organiziraju aktivnosti tokom ramazana koje okupljaju muslimane i ljude drugih vjera koji su posvećeni zajedničkom cilju podsticanja mira, stabilnosti i prosperiteta. Ovakav vid saradnje predstavlja jedan od ključnih dijelova naše diplomatije, otvarajući put za jačanje zajednice kroz partnerstva i poštovanje različitosti. Na početku ovog svetog mjeseca, želim svima onima koji ga obilježavaju veoma sretan i prosperitetan mjesec. 

Ramadana Kareem - napisao je Mike Pompeo na stranici Bijele kuće.