Apel iz PU Prijedor: Ne podnosite lažne prijave krivičnih djela!

Home

Apel iz PU Prijedor: Ne podnosite lažne prijave krivičnih djela!


Iz Policijske uprave Prijedor danas su apelovali na građane da ne podnose lažne prijave krivičnih djela koja nisu izvršena.

U posljednje vrijeme takvi slučajevi su evidentni, a prijave se podnose iz različitih motiva i najčešće se odnose na teške krađe gdje se prijavljuje krađa vrijednosti koju su prijavitelji prethodno prodali, izgubili ili potrošili.

Krivičnim zakonom RS za podnošenje lažne prijave za izvršenje krivičnog djela predviđena je novčana kazna ili kazna zatvora do šest mjeseci, odnosno dvije godine ako neko prijavi lice da je učinilo krivično djelo, a zna da nije počinilac.

"Apelujemo na građane da ne vrše ove nezakonite radnje. Osim što troše resurse policijskog rada bespotrebnim preduzimanjem mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja prijvaljenog krivičnog djela koje u stvari nije ni počinjeno sebe dovode u situaciju da i sami budu krivično sankcionisani kada se dokaže da je riječ o lažnoj prijavi" ,rekla je Zvezdana Alendarević portparol, PU Prijedor.

 Iz PU Prijedor onim koji se bave lažnim prijava krivičnih djela poručuju „ da dobro razmisle da li se situacija zbog koje su se odlučili na lažnu prijavu mogla riješiti na drugi način, bez inkriminisanja sebe i drugih."

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Čet, 13/07/2017 - 13:32

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top