Arapu na granici u BiH oduzeta velika količina novca (FOTO)

Home

Arapu na granici u BiH oduzeta velika količina novca (FOTO)


Službenici Jedinice granične policije Brod u srijedu su spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 21 200 eura i 61 115 dirhama na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod.

Novac je otkriven prilikom granične kontrole BMW-a, hrvatskih registarskih oznaka, a pripadao je suvozaču S. S. O. A. A. (1987.), državljaninu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

S obzirom da nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice, S. S. O. A. A. i otkriveni novac predati su službenicima Republičkog deviznog inspektorata RS na daljnje postupanje, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Prenosio revolver

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo u srijedu su, u saradnji sa službenicima Sektora za sigurnost aerodroma, pregledom odvojenog prtljaga A. J. A. H. H. (1987.) otkrili revolver.

Državljanin Ujedinjenih Arapskih Emirata bio je na letu za Dubai i nije posjedovao odgovarajuću dokumentaciju za nošenje oružja.

dubair

Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, revolver je privremeno oduzet, dok će A. J. A. H. H., uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „odobrenje za nabavljanje oružja i municije“, biti predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo na daljnje postupanje, saopćeno je iz Granične policije BiH.

 

(Izvor: Fena)

Objavio: Čet, 21/09/2017 - 16:02

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top