Arsenal ponudio 100 miliona eura za veznjaka Monaca

Home

Arsenal ponudio 100 miliona eura za veznjaka Monaca

Arsenal je najbolje od svog prelaznog roka odlučio ostaviti za kraj, a na kraju je ipak stigla vijest koja je u čudu ostavila navijače ovog slavnog engleskog kluba.

Kako su javili svi ugledniji britanski mediji, Arsene Wenger je za igrača Monaca Thomasa Lemara ponudio nevjerovatnih 100 miliona eura! Ne bi ti bilo toliko čudno da je u pitanju neka zvijezda evropskog fudbala, ali Lemar to nije. Odigrao je tek jednu polusezonu na vrhunskom nivou u sjajnom timu pa je njegove realne mogućnost teško procijeniti.

Ali Wenger očito ima svoju računicu. Ovog igrača su željeli još neki velikani, Liverpool prije svih, a u jednom momentu izgledalo je da je blizu i Barcelone nakon odlaska Neymara u PSG. No, kako stvari stoje, preselit će na Emirates i to za rekordnu sumu.

I ovaj transfer pokazao je besmisao današnjih uvjeta na svjetskoj fudbalskoj pijaci. Ko zna do kojeg iznosa će sve ovo ići, ali već sada je jasno da se nešto od draži u međuvremenu izgubilo. A opet, ko zna, možda nas Lemar sve iznenadi u crveno-bijelom dresu londonskog giganta.

Treba još dodati da od transfera Lemara ovisi još jedan veliki posao u Engleskoj. Mediji javljaju da je Manchester City praktično dogovorio Alexisa Sancheza, čeka se samo francuski veznjak u Arsenalu kako bi i transfer Čileanca bio realizovan.

 

(Izvor: N1)

Objavito: Čet, 08/31/2017 - 18:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top