Asim Kamber se oglasio povodom pretresa porodične kuće i stana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK pretresaju porodičnu kuću i stan u vlasništvu Asima Kambera, federalnog zastupnika, člana Predsjedništva SDA i predsjednika OO SDA Sanski Most.

Iz Tužilaštva USK su potvrdili da se vrše pretresi, no nisu mogli govoriti o imenima.

“Pod nadzorom i kontrolom Tužilaštva USK, pripadnici MUP-a USK vrše pretrese na više lokacija u Sanskom Mostu. Istovremeno, vrše se saslušanja više svjedoka u cilju prikupljanja dokaza zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo odavanja službene tajne”, istakli su iz Tužilaštva.

Službena vozila Ministarstva unutrašnjih poslova USK parkirana su ispred kuće Asima Kambera u sanskom naselju Pobriježje, kao i ispred zgrade u centru Sanskog Mosta u kojoj Kamber ima stan. Prema nezvaničnim informacijama, lider sanske SDA u trenucima pretresa nije se nalazio u Sanskom Mostu.

Naime, Kamber je informaciju da mu pretresaju stan i porodičnu kuću dobio dok je putovao prema Banjoj Luci.

– Mogli su me nazvati, tražiti da dođem, a ne ovako praviti predstavu. U posljednje vrijeme u više navrata pozivan sam u policiju da dajem izjave na sadržaje mojih tekstova. Jasno im rekao da postoji zakon o zaštiti od klevete i da onaj ko se ne slaže ima pravo demantovati moje napise. Niko ništa ne dematira, a mene pozivaju da dajem izjave u policiji, kazao je Kamber za Faktor.