Home

ATOMSKI UDAR: Mbappe za 400.000.000 eura!

16 Aug

ATOMSKI UDAR: Mbappe za 400.000.000 eura!

Operacija dovođenja Neymara je završena uprkos svim preprekama i skepsi da će uspjeti, a sljedeći je Kilijan Mbappe. Paris Saint Germain je na primjeru Neymara pokazao da je sve moguće ovog ljeta, a sa Mbappeom će to na kraju još jednom potvrditi.

Transfer Mbappea će biti realizovan u finišu prelaznog roka, javlja španska Marca. PSG će u posljednjim danima avgusta aktivirati i drugu transfer bombu sa kojom će poslati jasnu poruku da ide u osvajanje svega.

Najave francuskih medija da je sve dogovoreno na relaciji PSG – Mbappe, a da je i Monaco pred kapitluacijom dobijaju potvrdu iz dana u dan. Razlog zbog kojeg priča nije završena je pritisak pod kojim se nalazi PSG poslije transfera Neymara.

Vlasnik francuskog kluba Naser Al Kelaifi je riješio da malo uspori stvari oko Mbappea dok se ne smiri tlo poslije dovođenja Neymara. Nije tajna da su Sveci mnogima stali na žulj nevjerovatnom kupovinom Neymara kojom su pomjerili granice u historiji fudbala i na globalnom tržištu ovog ljeta.

Nije tajna ni da će UEFA provjeriti svaki zarez u Neymarovom transferu i da je francuski klub pod daleko većom pažnjom kontrolnih organa zbog finansijskog fer-pleja nego što je to inače slučaj sa ostalim velikim transferima. Zato je AlKelaifi riješio da sačeka nekoliko dana kako bi slegla prašina, pa da u finišu prelaznog roka uzdrma planetu i sa Mbappeom.

Dogovor sa igračem i njegovim ocem je već postignut, a na kraju će pristati i Monaco. Sveci će Kneževima platiti 180.000.000 evra za obeštećenje plus dodatnih 20.000.000 evra za eventualne bonuse. To je cijena koju nijedan drugi klub nije mogao da plati Monacu. Još toliko novca će PSG morati da izdvoji za platu Mbappea i porez na nju, pa će cijela operacija na kraju iznositi 400.000.000 evra.

Dakle, još nekoliko dana i PSG će postati i autor drugog najvećeg transfera u historiji fudbala.

 

 (Izvor: Mozzart Sport)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top