Home

Aubameyang pravi rekordan transfer i odlazi u zaborav!

29 Jun

Aubameyang pravi rekordan transfer i odlazi u zaborav!

Vjerovali ili ne, i to bez njegovih primanja. Slobodno možemo da kažemo da će ovo biti najveće pare uložene u jednog igrača ikada!

Bilo je izvjesno da će Aubameyang završiti u Parizu, ali je PSG odustao, naime fudbaler Dortmunda nije po ukusu Emeryja, Španac smatra da je preskup i da tim ima važnijih meta u ovom prelaznom roku.

Pominjan je i Real, ali ni oni nemaju namjeru ništa da mijenjaju, ako ode Morata, dovešće Mbappea. Prema tvrđenju “Bilda”, “Betmen” neće više čekati, izabraće Kinu.

Tijanđin koji je cijele zime tražio špica je spreman da plati Dortmundu 80 miliona evra, a napadač iz Gabona bi dobio nevjerovatno uslove, 30 miliona po godini.

Cannavara i njegov klub neće spriječiti ni posebna taksa po kojoj za svako obeštećenje veće od 6 miliona evra, moraju da plate državi duplo, što bi značilo da će Tijanđin morati uz 80 miliona Nijemcima, toliko da uplati i za porez u Kini.

No, milijarder Šu Juhui je spreman da to uradi, radi se o vodećem čovjeku kineskog fudbala, klub je doveo do elite, ali i najtješnje sarađuje sa vladom kada je u pitanju popularizacija fudbala, pa jasno da ima odriješene ruke po pitanju transfera.

Kada se sračuna i četvorogodišnji ugovor za sjajnog napadača, čitav transfer sa porezima je blizu 300 miliona evra. Neko će se začuditi, ali recimo da se bogatstvo gazde Tijanđina procjenjuje na nekoliko milijardi evra.

Novi prvoligaš je trenutno šesti u ligi, podsjetimo zimus su po promociji u klub stigli Axel Witsel i Alešandre Pato.

 

(Izvor: Sop.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top